Εικόνες ντροπής και διάλυσης στο νοσοκομείο Γιώργος Γεννηματάς...


 
Το γύρο του διαδικτύου κάνουν οι εικόνες από τη βραδινή εφημερία στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, με τους διαδρόμους των «επειγόντων» γεμίζουν με ράντζα και τους ασθενείς να στριμώχνονται ο ένας πάνω στον άλλον. Εικόνες ντροπής σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας. Εικόνες που φανερώνουν που κατάντησε το ΕΣΥ η κυβέρνηση που υπόσχεται ακόμα και με δηλώσεις του πρωθυπουργού πως επενδύσει στη βελτίωσή του. Δηλώσεις που αποδεικνύεται πως δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα που επικρατεί στα νοσοκομεία.

Η σχετική φωτογραφία που καταδεικνύει την εγκατάλειψη του ΕΣΥ, δημοσίευσε η ιστοσελίδα 902.gr. Ανάμεσα στους ασθενείς εμφανίζονται και κάποιο από το υγειονομικό προσωπικό, που προσπαθούν να βοηθήσουν υπό αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες.

Σε δήλωσή της η Γεωργία Φιλίππα, παθολόγος στο ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς» και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, σημειώνει με αφορμή την εικόνα στην εφημερία του Νοσοκομείου: «Είναι μια εικόνα στοιβαγμένων κατά δεκάδες ασθενών πάνω σε φορεία, που περιμένουν ώρες για να εξεταστούν, και γιατρών και νοσηλευτών που τρέχουν πανικόβλητοι για να προλάβουν και να …χωρέσουν ανάμεσά τους, ώστε να τους περιθάλψουν».

«Είναι μια εικόνα που δεν προέκυψε από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά την έχτισαν οι πολιτικές της υποστελέχωσης των νοσοκομείων, της ολοένα και βαθύτερης εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος Υγείας, της διάλυσης της ΠΦΥ», τόνισε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, η ίδια αναφερόμενη στον Άδωνι Γεωργιάδη επισημαίνει ότι «ο υπουργός που τολμά και αποκαλεί κάφρους και ανθρωπάκια τους συναδέλφους που διαμαρτύρονται ενάντια σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική, είναι ένας από τους βασικούς ηθικούς αυτουργούς της παραπάνω εικόνας, αποδεικνύοντας πως στην “καφρίλα” και τη βαρβαρότητα κρατάει τα σκήπτρα».

https://eretikos.gr/thema/eikones-ntropis-kai-dialysis-sto-nosokomeio-giorgos-gennimatas-plimmyrise-apo-rantza/667181/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου