Σφοδρή επίθεση...

 

«Ο κ. Μητσοτάκης, μετά την εξαπάτηση των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών για την επιδότηση ρεύματος, τώρα εξαπατά και τους μισθωτούς» αναφέρει ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Γαβρήλος, επικρίνοντας έντονα τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Ν. 5053/2023, γνωστός ως Νόμος Γεωργιάδη, επιβάλλει την 6ήμερη εργασία σε όλο το λιανικό εμπόριο και τη βιομηχανία, χωρίς τη δυνατότητα άρνησης από τους εργαζομένους. 

Το άρθρο 26 του νόμου επεκτείνει αυτήν την εφαρμογή και σε πενθήμερες επιχειρήσεις, υπό τον όρο αυξημένου φόρτου εργασίας. Ο Τομεάρχης κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι διαστρεβλώνει την αλήθεια για να αντιμετωπίσει τη διεθνή κατακραυγή προς την κυβέρνησή του, διαψεύδοντας με ψευδείς ειδήσεις και κατηγορηματικές δηλώσεις τα όσα βιώνουν οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα: την κατάργηση του 8ώρου και της πενθήμερης εργασίας. 

«Η ΝΔ επιβάλει έναν εργασιακό Μεσαίωνα στην Ελλάδα, ενάντια στις ευρωπαϊκές πρακτικές, την ώρα που φτωχοποιεί τον κόσμο της εργασίας και τον υποβαθμίζει με σκοπό την αύξηση των κερδών των μεγαλο-εργοδοτών» τονίζει ο Τομεάρχης.

https://www.kontranews.gr/bourloto/sfodri-epithesi-8/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου