Ο άνθρωπος που έχει ξεχάσει πότε δούλεψε τελευταία φορά, μάς κουνά και το δάχτυλο...

 


Υπέρμαχος της «ελεύθερης αγοράς» και της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας» που εδώ και 14 χρόνια σιτίζεται από το κράτος, έρχεται να μας κουνήσει το δάχτυλο για την 6ήμερη εργασία…

Ενας ακόμη άνθρωπος, υπέρμαχος της «ελεύθερης αγοράς» και της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας», που όμως εδώ και 14 χρόνια σιτίζεται από το κράτος, έρχεται να μας κουνήσει το δάχτυλο, εξαπολύοντας αδιανόητη επίθεση προς τους εργαζόμενους.


Πρόκειται για τον νέο υφυπουργό Εργασίας, Κώστα Καραγκούνη, ο οποίος αποκάλυψε με τον πιο απλό τρόπο τη νοοτροπία «γαλέρας» που έχει η κυβέρνηση (και προσωπικά ο ίδιος) για τους εργαζόμενους όταν κατά τη συνέντευξή του στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm ρωτήθηκε αν ένας εργαζόμενος έχει το δικαίωμα να αρνηθεί την 6ήμερη εργασία.


Ο υφυπουργός Εργασίας, λοιπόν, απάντησε με επιθετικότητα και απαξίωση κατά των εργαζόμενων που θα αρνηθούν να μπουν στην κυβερνητική «γαλέρα».

«Μπορεί να το πει στα πλαίσια όμως των χρηστών ηθών γιατί δεν μπορεί συνεχώς να αρνείται την εργασία αλλά δεν αποτελεί και λόγο καταγγελίας της συμβάσεως γιατί υπάρχει ο νόμος που προστατεύει», ήταν η απάντηση του Κώστα Καραγκούνη.


«Γιατί μιλάμε για 6ήμερη εργασία και δεν μιλάμε για 4ήμερη εργασία; Δεν δίνει τη δυνατότητα ο νόμος κάποιος να δουλέψει τέσσερις μέρες περισσότερες ώρες; Ο νόμος λέει ότι δεν προσβάλλεται το νόμιμο ωράριο εβδομαδιαίας εργασίας, το 40ωρο δεν προσβάλλεται», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε:


«Έρχεται και καλύπτεται μια κατάσταση που ήταν σε γκρίζα ζώνη γιατί κάποιοι δουλεύανε αυτή την “6η μέρα”, για μένα δεν υπάρχει 6η μέρα υπάρχει πάταξη της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας διότι αυτή είναι η ουσία».


Βέβαια ο ίδιος, μάλλον έχει ξεχάσει πότε εργάστηκε τελευταία φορά, αν βέβαια έχει εργαστεί ποτέ του.

Και όχι, δεν μιλάμε αόριστα, αλλά με στοιχεία. Ο ίδιος, στην προσωπική του ιστοσελίδα και στο βιογραφικό του, δεν έχει ξοδέψει ούτε μισή γραμμή για να μας πει που έχει εργαστεί μέχρι να γίνει κηφήνας της Βουλής.


Από τα «ακαδημαϊκά του επιτεύγματα», περνά απευθείας στην «πολιτική του καριέρα» η οποία μάλιστα, όπως επισημαίνει, ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία καθώς έχει διατελέσει μέλος της ONNEΔ – τη νεολαία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας – όπως και της ΔΑΠ – τη φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.


Εκλέχθηκε βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας το 2009 και από τότε επανεκλέγεται σερί μέχρι και σήμερα.


Ζωή να έχει, να τον ταΐζουμε…


https://www.cretanews.eu/oikonomia/o-anthropos-pou-echei-xechasei-pote-doulepse-teleutaia-fora-mas-kouna-kai-to-dachtulo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου