Ασύστολα ψεύδη Μητσοτάκη για το ΕΣΥ...

 

Στην αντιστροφή της πραγματικότητας για τα ζωτικής σημασίας ζητήματα της Υγείας και της Παιδείας επιμένει ο πρωθυπουργός συνεχίζοντας την κυβερνητική προπαγάνδα, την ώρα που βρίσκεται αντιμέτωπος με «καυτά» μέτωπα.


Σε ό,τι αφορά με τον πόλεμο που έχει ανοίξει η Νέα Δημοκρατία με τους γιατρούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως «είμαστε σύμμαχοι και όχι αντίπαλοι με τον ιατρικό κόσμο και το υγειονομικό προσωπικό» στον «μεγάλο αγώνα», που δίνει δήθεν η κυβέρνηση, για την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.


Με αφορμή την 50η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας χαρακτηρίζει ως δείκτης ώριμης δημοκρατίας την εύρυθμη λειτουργία του ΕΣΥ, αποσιωπώντας τους νόμους, που έχει θεσπίσει η Ν.Δ. για το σταδιακό ξήλωμα του δημόσιου χαρακτήρα των νοσοκομείων, για να ισχυριστεί ψευδώς ότι προσπαθεί να θεραπεύσει τις πληγές από την  ύφεση της προηγούμενης δεκαετίας και η πανδημία με στόχο ένα σύγχρονο ΕΣΥ μέχρι το 2027.


Στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ανασκόπηση της Κυριακής στην απόφαση του υπουργού Υγείας να εκβιάσει τους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς με αποκλεισμό από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση της ΗΔΙΚΑ, εάν δεν συνδράμουν στις εφημερίες όπως όπως, στις πλάτες των ασθενών.

Όμως, ο πρωθυπουργός αρκέστηκε να «ευχαριστήσει από καρδιάς» του γιατρούς, «που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας να καλυφθούν όλα τα κενά των εφημεριών που διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν, κυρίως στην ειδικότητα των παθολόγων, σε μεμονωμένες περιοχές και νοσοκομεία της χώρας μας προσωρινά και για περιορισμένο χρονικό διάστημα».

Σε αφορά τις κυβερνητικές αθλιότητες με τη δημιουργία των απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων και την κατάργηση της αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ, ο κ. Μητσοτάκης αγνοεί επιδεικτικά την κατακραυγή κάνοντας λόγο για «μεγάλες μεταρρυθμίσεις».

Δεν έκρυψε ωστόσο την «αδυναμία» του στους ιδιώτες γράφοντας στην ανάρτησή του το εξής: «Στη δική μου αντίληψη στο ΕΣΥ έχουν ρόλο και ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας, πάντα προς όφελος των ασθενών και χωρίς να επιβαρύνονται. Γι' αυτό και καταβάλλουμε σημαντική προσπάθεια για να δώσουμε περισσότερα κίνητρα, να κάνουμε το ΕΣΥ πιο ελκυστικό για τους νέους γιατρούς να ενταχθούν σε αυτό καθώς και καλύτερες συνθήκες για όσους ήδη το υπηρετούν».

Στο κείμενό του αναφέρθηκε επίσης στο «ψηφιακό σχολείο» αποσιωπώντας και σε αυτή την πραγματικότητα των επιδιώξεων της κυβέρνησης να εξαϋλώσει ουσιαστικά το δημόσιο σχολείο. Υποστήριξε ότι πρόκειται για «μία νέα, δωρεάν, ολοκληρωμένη ψηφιακή πύλη, μέσω της οποίας θα γίνονται πρότυπες φροντιστηριακές παραδόσεις για τους μαθητές όλων των τάξεων, ψηφιακά μαθήματα σε μαθητές απομακρυσμένων περιοχών, θα μπορούν να επικοινωνούν οι μαθητές με τους καθηγητές τους σε πραγματικό χρόνο, ενώ οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται ηλεκτρονικά για τις επιδόσεις των παιδιών τους και τη σχολική δραστηριότητα».



https://www.efsyn.gr/politiki/kybernisi/441604_asystola-pseydi-mitsotaki-gia-esy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου