Πράσινη Ανάπτυξη: Στήνουν φωτοβολταϊκά σε 900 στρέμματα που βόσκουν 12.000 αιγοπρόβατα..

 

Εδώ και χρόνια θέλουν να «στήσουν» φωτοβολταϊκά πάρκα πέριξ του οικισμού της Περαχώρας του Τυρνάβου, μιας καθαρά κτηνοτροφικής περιοχής. Τώρα φαίνεται θα τα καταφέρουν και θα φέρουν μια ακόμη καταστροφή στο επάγγελμα της κτηνοτροφίας της χώρας μας.

Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο 34χρονος αγρότης και δήμαρχος Τυρνάβου, Στέλιος Τσικριτσής, «η έκταση, που είναι τόσο δημόσια όσο και δημοτική, προορίζεται για παραχωρήσεις σε κτηνοτρόφους για βόσκηση των κοπαδίών τους. Μιλάμε για μια έκταση 900 στρεμμάτων, όπου βοσκούν 40 - 50 κτηνοτρόφοι, πάνω από 12.000 αιγοπρόβατα στην Περαχώρα του Τυρνάβου. Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τυρνάβου τοποθετήθηκε αρνητικά στην κατασκευή του φωτοβολταΐκου πάρκου.

Πάνε τώρα όμως να το κατασκευάσουν με τη δικαιολογία του «δημόσιου συμφέροντος». Ήδη μιλάμε με τη νομική υπηρεσία του δήμου με στόχο να μην γίνει η κατασκευή του που θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στην άσκηση της κτηνοτροφικής δραστηριότητας της περιοχής. Θα κάνουμε αγώνα να μην περάσει αυτή η απόφαση. Γέμισαν τα βουνά μας με φωτοβολταϊκά πάρκα, τώρα θέλουν να γεμίσουν και τα λιβάδια μας, που βόσκουν τα κοπάδια μας».

Ερώτημα στην Βουλή

Το μείζον ζήτημα που προκύπτει από τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου, σε έκταση 900 στρεμμάτων, όπου βοσκούν πάνω από 12.000 πρόβατα, στην Περαχώρα Τυρνάβου, επισημαίνει ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Τσιάρα και Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θόδωρο Σκυλακάκη.

Παϊσιάδης Σταύρος

https://www.agrotypos.gr/paragogi/energeia-ape/prasini-anaptyxi-stinoun-fotovoltaika-se-900-stremmata-pou-voskoun-12000

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου