Τα... ανέκδοτα του Θεοδωρικάκου για το πώς θα αντιμετωπιστεί η ακρίβεια...

 

Με το «καλημέρα σας» και από τη νέα του θέση ως υπουργός Ανάπτυξης της κυβέρνησης, ο κος Θεοδωρικάκος βρήκε τη «λύση» για να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια, ζητώντας από τα σούπερ μάρκετ να ρίξουν τις τιμές.

Ο νέος υπουργός Ανάπτυξης, κύριος Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά την χθεσινή πρώτη του συνάντηση με τους διαπιστευμένους στο υπουργείο δημοσιογράφους, χαρακτήρισε «κομβικό» το ρόλο του υπουργείου για την πολιτική της κυβέρνησης, το οποίο αφενός θα συμβάλει σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης και αφετέρου με την εντατικοποίηση της δουλειάς των ελεγκτικών μηχανισμών, θα θέσει ως προτεραιότητα την αποκλιμάκωση των  τιμών. 

Αυτό το οποίο δήλωσε χαρακτηριστικά και μπορεί μόνο ως αστείο να γίνει δεκτό, ήταν το ότι  «ορισμένοι μεγάλοι παίκτες από τους κλάδους των τροφίμων και των σούπερ μάρκετ πρέπει να βάλουν πλάτη» για να πέσουν οι τιμές.

Άραγε ο νέος υπουργός δεν έχει ιδέα για τον πληθωρισμό της άπληστης κυβέρνησης που εκπροσωπεί; Δεν θυμάται ότι η κυβέρνηση δεν μειώνει με τίποτα τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, ούτε ακουμπά τα υπερκέρδη, αλλά ούτε και μειώνει τους έμμεσους φόρους; Πώς περιμένει ξαφνικά ότι οι μεγάλοι της αγοράς θα παραδώσουν οικειοθελώς τα υπερκέρδη τους;

Πιο συγκεκριμένα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε στη συνέντευξή του:

«Ορισμένοι μεγάλοι παίκτες από τους κλάδους των τροφίμων και των σούπερ μάρκετ πρέπει να βάλουν πλάτη».

Την ίδια ώρα δεσμεύθηκε ότι θα αρχίσει κύκλο επαφών με τους συλλογικούς φορείς των σούπερ μάρκετ και της βιομηχανίας τροφίμων, με μεμονωμένους επιχειρηματίες αλλά και τους εκπροσώπους του καταναλωτικού κινήματος, με την Επιτροπή Ανταγωνισμού και το Συνήγορο του Καταναλωτή καθώς αργότερα και με πολυεθνικές. 

«Οι βιομηχανίες και τα σούπερ μάρκετ θα πρέπει σε πολλά είδη να ρίξουν τις τιμές και το μεσοσταθμικό κέρδος», διαμήνυσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ωστόσο απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα, όταν ρωτήθηκε για το πώς ακριβώς θα πειστούν οι επιχειρήσεις. 

Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο, ανακοίνωσε παράταση των μέτρων για την ακρίβεια για ακόμα έξι μήνες.

«Θα συνεχίσουμε τις τολμηρές παρεμβάσεις στην αγορά για ακόμα ένα εξάμηνο», δήλωσε σημειώνοντας ότι οι παρεμβάσεις είχαν αποτέλεσμα.

Ταυτόχρονα εκτίμησε ότι τα μέτρα αυτά, τα οποία χαρακτήρισε ως «τολμηρές διαρθρωτικές παρεμβάσεις», θα έχουν κάποια στιγμή αντίκρισμα και στις τιμές στο ράφι των σούπερ μάρκετ. 

https://www.2020mag.gr/themata/8027-ta-anekdota-tou-theodorikakou-gia-to-pos-tha-antimetopistei-i-akriveia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου