Μαρία Καρυστιανού για Μητσοτάκη....Να αφήσει το οικείο δημοσιογραφικό περιβάλλον και να παρουσιαστεί στον δικαστή

Η ίδια εξαπολύοντας ευθείες βολές προς τον πρωθυπουργό τόνισε ότι απουσιάζει από την σημερινή εκδήλωση, «όπως απουσίαζε από την Ολομέλεια της Βουλής για άλλα σημαντικά για τη χώρα θέματα».

Η Μ. Καρυστιανού τονίζοντας ότι από τη στιγμή κατά την οποία το όνομα του πρωθυπουργού αναφέρθηκε σε ποινικά κολάσιμη πράξη τόνισε απευθυνόμενη στον Κ. Μητσοτάκη: «Έπρεπε να παρουσιαστείτε οικειοθελώς μπροστά στον δικαστή».

Μαρία Καρυστιανού: Αρκετά με την ατιμωρησία των υπουργών - Η διαφθορά σκοτώνει from Orange Press Agency on Vimeo.

Αντίθετα, η πρόεδρος του Συλλόγου «ΤΕΜΠΗ 28-2-2023», είπε ότι ο πρωθυπουργός παραμένει «κρυμμένος πίσω από την ασυλία του» και δεν αναφέρεται καν στην τραγωδία.

«Εμείς δεν ξεχνάμε» ξεκαθάρισε η Μ. Καρυστιανού και αναφέρθηκε στην επιστολή που απέστειλε προς τον πρωθυπουργό η οποία μέχρι στιγμής παραμένει δίχως απάντηση.

«Οφείλατε να μου απαντήσετε όχι μόνο ως εκπρόσωπος ενός κράτους που σκότωσε το παιδί μου» σημείωσε η ίδια και πρόσθεσε ότι ο Κ. Μητσοτάκης αποφεύγει να απαντήσει παρά την ηθική υποχρέωσή του προς την κοινωνία και κόντρα στις νομικές διατάξεις της χώρας.

«Γνωρίζετε τους νόμους της χώρας μου; Συμμορφώνεστε με αυτούς ή θεωρείται ότι δεν έχετε καμία υποχρέωση» ήταν μερικά από τα ερωτήματα που απηύθυνε προς τον Κ. Μητσοτάκη η Μ. Καρυστιανού τονίζοντας ότι η σημερινή απουσία του από την εκδήλωση «δηλώνει και την απάντησή σας».

Ακόμη η προέδρου του Συλλόγου «ΤΕΜΠΗ 28-2-2023», υπογραμμίζοντας τη μη παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελαροπούλου, από την εκδήλωση σε συνδυασμό με αυτή του Κ. Μητσοτάκη επεσήμανε ότι «αποχή τους δείχνει την ανεπάρκειά τους να αναλάβουν τις ευθύνες του αξιώματός τους».

Η Μαρία Καρυστιανού
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Ως μάνα και πολίτης έχω δικαίωμα να μάθω γιατί κάηκε το παιδί μου και γιατί ψάχνουμε οστικά υπολείμματα σε όλη τη γύρω περιοχή» τόνισε η ίδια επισημαίνοντας ότι θα κάνει υπομονή και θα περιμένει να απαντήσει ο πρωθυπουργός «τιμώντας το αξίωμα» του.

Αναλυτικά, η Μαρία Καρυστιανού ήταν καταιγιστική και ανέφερε για τον Κ. Μητσοτάκη:

«Ο πρωθυπουργός απουσιάζει σήμερα και από αυτή τη σημαντική μέρα για τις αρχές της δημοκρατίας στην Ελλάδα, όπως απουσίαζε και από την ολομέλεια της Βουλής και σε άλλα σημαντικά για τη χώρα μας θέματα. Σίγουρο είναι μόνο το πρόσωπο της αδιαφορίας όχι απέναντι σε ένα από τα χειρότερα εγκλήματα στη χώρα με κρατική συμμετοχή και ευθύνη αλλά και απέναντι σε 1,5 εκατ. πολιτών.

Κύριε Μητσοτάκη, το όνομά σας αναφέρθηκε σε μία ποινικά κολάσιμη πράξη για την οποία εσείς πρώτος θα έπρεπε να σπεύσετε να ξεκαθαρίσετε σύμφωνα με τη θέση σας. Όχι εκ του ασφαλούς, εντός της Βουλής και σε οικείο δημοσιογραφικό περιβάλλον αλλά να παρουσιαστείτε οικειοθελώς μπροστά στον δικαστή και να αποδείξετε τα όσα ισχυρίζεστε. Αντιθέτως κρυμμένος στην ασυλία, ούτε καν αναφέρεστε στην τραγωδία, ελπίζοντας ότι οι Έλληνες θα ξεχάσουν και θα αποθαρρυνθούν. Εμείς όμως δεν ξεχνάμε.

Με σκοπό να κοιτάξετε κατάματα το πρόβλημα και βλέποντας την αδιαφορία της δικαιοσύνης, σας απέστειλα μία επιστολή, όχι ως εκπρόσωπος εντός κράτος που σκότωσε το παιδί μου, όχι μόνο από την ηθική υποχρέωση προς την κοινωνία και την παράταξή σας αλλά από την υποχρέωση που έχετε να απαντήστε εντός 50 ημερών σύμφωνα με το άρθρο 10 του Συντάγματος με σεβασμό προς τις διατάξεις της χώρας. Γνωρίζετε τους νόμους της χώρας μου; Συμμορφώνεστε με αυτούς ή θεωρείτε ότι δεν έχετε καμία τέτοια υποχρέωση; Η απουσία σας δηλώνει και την απάντησή σας αλλά εγώ ως μάνα και ως πολίτης έχω δικαίωμα να μάθω γιατί κάηκε το παιδί μου».

«Χρειαζόμαστε έντιμους εκπροσώπους»

Η Μαρία Καρυστιανού απευθυνόμενη προς τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου τους κάλεσε να κατέβουν από το βάθρο τους «και επιτέλους κοιτάξτε μας». Η ίδια επικαλούμενη το άρθρο 73 παράγραφος του Συντάγματος υπενθύμισε ότι έχει μαζευτεί τριπλάσιος αριθμός υπογραφών από αυτόν που χρειάζεται, για επανέλθει το κράτος δικαίου στην Ελλάδα μέσω της αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Η ίδια απευθυνόμενη στους βουλευτές δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι η Ελλάδα έχει κατηγορηθεί για την υποβάθμιση του κράτους δικαίου «εξαιτίας των δικών σας χρόνιων χειρισμών αναξιοκρατίας και διαφθοράς».

Δεν παρέλειψε αναφερθεί σε προσπάθειες των βουλευτών μέσω «αβάσταχτων φόρων» και της «ακρίβειας» να καμφθεί το ηθικό και την αντίδραση των ανθρώπων, προσπάθειες οι οποίες πλέον δεν λειτουργούν.

Η Μαρία Καρυστιανού
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Η πολιτική οφείλει να είναι λειτούργημα από άξιουςοραματιστές και άριστους» σημείωσε η ίδια και άφησε για άλλη μία φορά σαφείς αιχμές προς τον Κ. Μητσοτάκη σημειώνοντας: «Ας γίνεται εμπνευστές, ταπεινοί ηγέτες που δεν χρειάζονται φρουρά για να βγουν και να μιλήσουν με τους πολίτες. Που δεν χρειάζονται δοκιμαστές φαγητού για να φάνε. Μέσα στην απλότητά τους γνωρίζουν τιμές των βασικών τροφίμων. Εκλείπει αυτή η πολιτική ποιότητα»

«Χρειαζόμαστε έντιμους εκπροσώπους να τοποθετήσουν την Ελλάδα ξανά στη θέση που της αρμόζει. Δεν δεχόμαστε να αμαυρώνεται η αξιοπρέπεια, ο πολιτισμός και η ιστορία μας».

Τιμή και δόξα στους ακέραιους εκπροσώπους της Δικαιοσύνης

Τη συνδρομή των ανθρώπων της Δικαιοσύνης στο δίκαιο αίτημα του Συλλόγου «ΤΕΜΠΗ 28-2-2023», ζήτησε η Μαρία Καρυστιανού σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Τιμή και δόξα στους ακέραιους εκπροσώπους που θα αφήσουν πολύτιμη κληρονομιά τον τίτλο του αδέκαστου στους απογόνους και σε όλους εμάς».

Η ίδια δεν παρέλειψε ωστόσο να αφήσει αιχμές και κατά της Δικαιοσύνης σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι όταν πριν από κάποιους μήνες παραβιάστηκε το αρ. 16 του Συντάγματος για την ανώτατη εκπαίδευση, «το αποδεχτήκατε σιωπηλά».

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Ο πληγωμένος θεσμός της Δημοκρατίας μπορεί να αποκατασταθεί μέσα από τη γενναία στάση σας στο ανήθικο και σάπιο κατεστημένο. Σας καλούμε δίπλα μας» σημείωσε η ίδια.

Τέλος η Μ. Καρυστιανού δεν παρέλειψε να απευθύνει κάλεσμα συμπαράστασης και στους δημοσιογράφους επισημαίνοντας ότι «σας χρειαζόμαστε δίπλα μας τιμήστε το λειτούργημά σας».

«Αλλιώς», υπογράμμισε η ίδια προς τους δημοσιογράφους «γίνεστε συνεργάτες της παραπλάνησης, καταδικάζοντας την κοινωνία σε σκοταδισμό».

Κλείνοντας η Μ. Καρυστιανού διάβασε μήνυμα που έλαβε πριν τη σημερινή εκδήλωση:

Περί Δημοκρατίας:

«Από φιλοσοφικής άποψης είναι το πρωτόγονο μέσα στην ανθρώπινη ψυχή. Το ιερότερο των αισθημάτων που οι μάζες διεκδικούν με τη μεγαλύτερη φλόγα. Είναι ουράνια θεά αιώνια αξία. Ύψιστη ιδέα είναι ο πολικός αστέρας που οδηγεί νομοθέτη και δικαστή στην εύρεση του ορθού δικαίου. Κατά Αριστοτέλη είναι η κοινωνική σκοπιά των αρετών ήτοι αρετή προς το έτερον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου