Πολιτισμός για λίγους – Στα 20 ευρώ εκτοξεύεται η τιμή του εισιτηρίου για το Μουσείο Ακρόπολης...

 

Σε μια εποχή που το κόστος ζωής έχει γίνει καθημερινός εφιάλτης για το μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας, στην κούρσα της ξέφρενης ανατίμησης μπαίνουν, οι αρχαιολογικοί χώροι και τα Μουσεία της επικράτειας.

Όσοι, λοιπόν, επιθυμούν να επισκεφθούν το Μουσείο της Ακρόπολης, το οποίο φέτος κλείνει τα 15 χρόνια λειτουργίας του, θα αναγκαστούν από το φθινόπωρο να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους. Όπως ανακοίνωσε χθες ο διευθυντής του μουσείου, Νίκος Σταμπολίδης, το εισιτήριο για την είσοδο από την 1η Νοεμβρίου διαμορφώνεται σε 20 ευρώ για όλο τον χρόνο, ενώ σήμερα είναι 15 ευρώ τη θερινή περίοδο και 10 ευρώ τη χειμερινή.

Η τεράστια αυτή αύξηση ανακοινώθηκε λίγες ημέρες πριν την έναρξη λειτουργίας του Μουσείου της Ανασκαφής, στις 26 Ιουνίου. Αυτός ο νέος εκθεσιακός χώρος, όπου θα παρουσιάζονται τα ευρήματα των ανασκαφών στα θεμέλια του μουσείου, άλλωστε παρουσιάζεται ως δικαιολογία για την αύξηση στο εισιτήριο, που σε σχέση με την χειμερινή περίοδο φτάνει το 50%.

Το «Μουσείο της Ανασκαφής» άνοιξε αυτό το καλοκαίρι χωρίς επιπλέον επιβάρυνση στο εισιτήριο εισόδου στο Μουσείο Ακρόπολης, ωστόσο από τον ερχόμενο χειμώνα, το αντίτιμο θα αυξηθεί συνολικά κατά 5 ευρώ, δηλαδή από 15 ευρώ που είναι σήμερα θα ανέλθει στα 20 ευρώ συνολικά. Σημειώνεται ότι το μειωμένο εισιτήριο θα παραμείνει στα 10 ευρώ.

Και όλα αυτά γίνονται ενώ οι επισκέπτες του Μουσείου της Ακρόπολης αναμένεται να ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι τσουχτερές αυξήσεις στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους είχαν ήδη ανακοινωθεί από το υπουργείο Πολιτισμού ότι θα τεθούν σε ισχύ από 1η Απριλίου 2025.

Το εισιτήριο στην Ακρόπολη θα φτάσει τα 30 ευρώ από τα 20 ευρώ σήμερα, δηλαδή αύξηση 50%. Το εισιτήριο στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα αυξηθεί κατά 66% και θα ανέλθει στα 20 ευρώ από τα 12 ευρώ που είναι σήμερα. 

Σε μία καθόλου πειστική προσπάθεια να δικαιολογήσει τις αυξήσεις αυτές, το υπουργείο Πολιτισμού δήλωσε ότι οι «ισχύουσες τιμές είναι πολύ χαμηλές σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

https://www.2020mag.gr/themata/8030-politismos-gia-ligous-sta-20-evro-ektokseyetai-i-timi-tou-eisitiriou-gia-to-mouseio-akropolis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου