Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Απαιτεί ενοίκιο 120.000 € από Δήμο για σχολείο!...


 Τεράστιο πρόβλημα ανέκυψε με τη στέγαση του Δημοτικού Σχολείου της τοπικής κοινότητας Δένδρων, Αγίας Σοφίας και Πλατανουλίων, αφού όπως καταγγέλλει η Δημοτική Αρχή Τυρνάβου, το σχολικό συγκρότημα Στρατοπέδου «Σχοινά» που παραχωρήθηκε μετά τον καταστροφικό σεισμό του 2021, δεν διατίθεται πλέον δωρεάν.

Η δημοτική αρχή καταγγέλλει με ανακοίνωσή της ότι ο πρώην δήμαρχος κ. Κόκουρας δεν ενημέρωσε ότι το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) σε αλληλογραφία του με τον Δήμο Τυρνάβου, υπογράμμιζε πως δεν είναι διατεθειμένο και ότι δεν είναι εφικτό, από την πλευρά του, να ικανοποιήσει το αίτημα του Δήμου, για εκ νέου δωρεάν παραχώρηση, του συγκεκριμένου συγκροτήματος.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της, η δημοτική αρχή σημειώνει:

«Μετά τη λήξη στις 31 Ιουλίου 2022 της προηγούμενης σύμβασης, το ΤΕΘΑ απαιτούσε την υπογραφή νέας σύμβασης με εκμίσθωση του ακινήτου και καθόριζε μηνιαίο μίσθωμα 6.923 ευρώ!

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το Υπουργείο Άμυνας να έχει την απαίτηση καταβολής από τον Δήμο Τυρνάβου ενός ποσού της τάξης των 120.000 ευρώ και να προκύπτει πρόβλημα με την ανάγκη εύρεσης λύσης για τη συνέχιση της ομαλής εκπαιδευτικής διαδικασίας το ερχόμενο σχολικό έτος. Ταυτόχρονα μεγάλο ζήτημα προκύπτει και με τους χειρισμούς του κ. Κόκουρα σχετικά με το έργο που ανέλαβε η ΔΕΗ, το οποίο ουσιαστικά μπλόκαρε καθώς δεν είχε καταλεχτεί από την πλευρά της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου Τυρνάβου που έπρεπε να κατασκευαστούν τα σχολικά κτίρια και δεν προχωρούσαν μια σειρά βασικών ενεργειών ώστε να δοθούν οι κατευθύνσεις στη ΔΕΗ για τη σύνταξη των μελετών και να ακολουθήσουν μετά οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις, η δημοπράτηση του έργου και η εγκατάσταση του εργολάβου. 

Για όλα αυτά η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν ενημέρωσε ποτέ το Δημοτικό Συμβούλιο και τον λαό του Δήμου Τυρνάβου, δεν προέβλεψε τα απαιτούμενα κονδύλια σε προηγούμενους προϋπολογισμούς και ούτε καν σκέφτηκε να διεκδικήσει κρατική χρηματοδότηση για την αποπληρωμή του χρέους στο Υπουργείο Άμυνας.

Τώρα η νέα Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης αναγκάζεται από την αρχή να ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη συμφωνία με τη ΔΕΗ, πράγμα το οποίο έχει ήδη δρομολογήσει, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο υλοποίησης του έργου για ένα 6θέσιο Δημοτικό Σχολείο και ένα 2θέσιο Νηπιαγωγείο στα χωριά των Πλατανουλίων και των Δένδρων, με δύο πολυχώρους εκδηλώσεων, έναν σε κάθε σχολείο.

Με τα δεδομένα αυτά η Δημοτική Αρχή Τυρνάβου θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και θα ασκήσει τη μέγιστη δυνατή πίεση ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία του σχολείου στην Τοπική Κοινότητα των Δένδρων-Αγίας Σοφίας- Πλατανουλίων». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου