Λούκα Κατσέλη για πλειστηριασμούς: Ο Μητσοτάκης δεν έχει επίγνωση της πραγματικότητας

 


Τι απαντά η Λούκα Κατσέλη σε όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τους πλειστηριασμούς.

Απάντηση στις σημερινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους πλειστηριασμούς δίνει η Λούκα Κατσέλη. «Λυπάμαι ειλικρινά γιατί ο Πρωθυπουργός με τις σημερινές του δηλώσεις εμφανίζεται να μην έχει επίγνωση της πραγματικότητας που βιώνουν χιλιάδες νοικοκυριά στη χώρα μας» αναφέρει η κυρία Κατσέλη, η οποία έχει επιμεληθεί το ολοκληρωμένο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ για την προστασία της α’ κατοικίας.

«Δήλωσε ότι δεν γίνονται πλειστηριασμοί.


Τον καλώ να μπει στο eauction.gr. Μέσα στο 2023 πραγματοποιήθηκαν ή δρομολογούνται έως τέλη Μαΐου πάνω από 30.000 πλειστηριασμοί, οι οποίοι σταμάτησαν μόνο για 2 βδομάδες πριν και μετά τις εκλογές.

Δήλωσε πως πολλοί στρατηγικοί κακοπληρωτές βρήκαν καταφύγιο στο Νόμο Κατσέλη. Με αυτή τη δήλωση μέμφεται από τη μια μεριά την ελληνική δικαιοσύνη, γιατί Έλληνες δικαστές εκλήθησαν να εφαρμόσουν το νόμο στη βάση των προσκομισθέντων στοιχείων, αλλά και τις ίδιες τις Τράπεζες, που ως αντίδικοι, όφειλαν να τα προσκομίσουν. Ας αναλογιστεί ο Πρωθυπουργός πόσες χιλιάδες νοικοκυριά διέσωσαν τη πρώτη τους κατοικία και σε πόσους συμπολίτες μας δόθηκε μια πραγματική δεύτερη ευκαιρία αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Δήλωσε ότι η εξωδικαστική διαδικασία που υιοθετήθηκε έχει οδηγήσει σε 50 δις ευρώ ρυθμίσεις. Ας ρωτήσει τον Υπουργό Οικονομικών του. Στα 100 δις. ευρώ μη εξυπηρετούμενων δανείων, έχουν ρυθμιστεί μόλις 2,5 δισ.

Τέλος, δήλωσε ότι το σχέδιο νόμου που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση είναι ανεδαφικό και οδηγεί στην κατάπτωση εγγυήσεων. Ας το μελετήσει προσεκτικά ο κ. Μητσοτάκης και το επιτελείο του, και όταν με το καλό εφαρμοστεί και παράξει αποτελέσματα, θα ήμαστε εδώ να το συζητήσουμε» καταλήγει η κυρία Λούκα Κατσέλη.


https://www.ot.gr/2023/05/19/epikairothta/politiki/louka-katseli-gia-pleistiriasmous-o-mitsotakis-den-exei-epignosi-tis-pragmatikotitas/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου