Παύλος Πολάκης.....Ο βουλευτής της ΝΔ που πήρε 4,2 εκατ. από τον αναπτυξιακό νόμο

«Κώστα Μαραβέγια, παραιτήσου χτες! Κυριάκο Μητσοτάκη διάγραψέ τον» τονίζει ο Παύλος Πολάκης και παραθέτει το χρονικό της υπόθεσης

Σε μία σοβαρή αποκάλυψη προχώρησε ο Παύλος Πολάκης καθώς αναφέρει ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Μαραβέγιας πήρε πάνω από 4,2 εκατ. ευρώ μέσω του αναπτυξιακού νόμου.

 Ο Παύλος Πολάκης τονίζει ότι ανακύπτουν τρία θέματα:

·         «Νομικό, καθώς πρόκειται για έμμεση παραβίαση της διάταξης του Συντάγματος.

·         Πολιτικό και ηθικό, καθώς βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος παίρνει "αέρα" 4,2εκ. από το δημόσιο ταμείο, ενώ οι περισσότεροι δεν βλέπουν ούτε με κυάλια τον Αναπτυξιακό.

·         Τραπεζικό, καθώς του προενέκριναν δάνειο (όσο κι αν είναι) ενώ δεν πληροί τις προϋποθέσεις».

«Κώστα Μαραβέγια, παραιτήσου χτες! Κυριάκο Μητσοτάκη διάγραψέ τον» τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Ειδικότερα, ο Παύλος Πολάκης επισημαίνει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε ο Τομέας Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

 

«Βάσει του άρθρου 57 του Συντάγματος οι βουλευτές απαγορεύεται (με ποινή έκπτωσης από το αξίωμα) να μετέχουν σε εταιρείες, οι οποίες συνάπτουν με το Δημόσιο συμβάσεις επενδυτικού ή αναπτυξιακού χαρακτήρα (δηλ. που επιχορηγούνται από τον Αναπτυξιακό Νόμο).

Ο "άριστος" βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, Κώστας Μαραβέγιας,  υπέβαλε φάκελο στο Υπουργείο Ανάπτυξης με υπό ίδρυση εταιρεία για να χρηματοδοτηθεί από τον Αναπτυξιακό για επένδυση 11εκ. στον Βόλο (Κέντρο Αποκατάστασης).

Αμέσως αφότου εγκρίθηκε οριστικά η επένδυση (10.1.2022), σύστησε στο όνομα της γυναίκας του (Μαρία Τόπα, ασφαλίστρια!) μονοπρόσωπη ΙΚΕ με κεφάλαιο 5.000 ευρώ.

  Στο καταστατικό της σύστασης ακόμα και το email που αναγραφόταν, ήταν το δικό του (maravegiaskostas@gmail.com).

Συνολικό ποσό επιχορήγησης: 4.252.254 ευρώ!

Τα υπόλοιπα χρήματα της επένδυσης (περίπου 6.750.000) πρέπει  με βάση τον αναπτυξιακό νόμο να προέρχονται είτε από ίδια κεφάλαια είτε από τραπεζικό δάνειο.

Στο πόθεν έσχες του εμφανίζει μαζί με τη γυναίκα του τραπεζικές καταθέσεις περίπου 37.000 ευρώ και οφειλές προς τράπεζες ύψους 292.000 ευρώ!

Ποια τράπεζα και με ποιον τρόπο προέγκρινε δάνειο στη συγκεκριμένη εταιρεία και σε τι ύψος; 6,5εκ.ευρώ σε εταιρεία με κεφάλαιο 5χιλ.;».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου