Ο υπουργός Υγείας που βλάπτει σοβαρά την υγεία (Της Ελένης Τσερεζόλε)...

 


Ο σημερινός υπουργός Υγείας βλάπτει σοβαρά την υγεία των πολιτών. Ο Θ. Πλεύρης, όταν δεν αδιαφορεί προκλητικά για το ΕΣΥ, πολλαπλασιάζει τις προκλητικές δηλώσεις την ώρα που η πανδημία κάνει θραύση. Οι αριθμοί τα λένε όλα: αύξηση των θανάτων κατά 26% σε μία εβδομάδα με τους νεκρούς να φθάνουν τους 40 ημερησίως. 

Η κυβέρνηση κήρυξε αυθαιρέτως τη λήξη της και ο υπουργός δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει νόημα να φέρουμε κανένα μέτρο πίσω, αφού το κύμα της Covid-19 έχει ήδη κορυφωθεί και παρατηρείται πτωτική τάση στα κρούσματα! Ενώ για τους νεκρούς υπογράμμισε ότι “πλέον έχουμε πολλούς θανάτους οι οποίοι είναι με covid -και όχι από covid”. 

Πριν από λίγο καιρό είχε κάνει την απίστευτη δήλωση ότι ο ιός δεν μεταδίδεται σε εσωτερικούς χώρους! Ενώ “διακρίθηκε” και για την προσπάθειά του να… ενοχοποιήσει τον Αλέξη Τσίπρα ότι δήθεν προσήλθε στο Προεδρικό Μέγαρο για τη γιορτή της δημοκρατίας, παραβιάζοντας την καραντίνα!

ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Μια θέση στην οποία επέμεινε προκλητικά παρά τις αποδείξεις, το αρνητικό μοριακό τεστ του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Και βέβαια ο υπουργός Υγείας δεν λειτουργεί στη βάση προσωπικής ατζέντας. Αλλά υπηρετεί το κυβερνητικό αφήγημα, που αδιαφορώντας για την υγεία των πολιτών, βάζει πάνω από όλα τα τουριστικά έσοδα, εξ ου και η απόλυτη χαλάρωση των μέτρων. Τι κι αν όλοι οι σοβαροί επιστήμονες υπογραμμίζουν ότι δεν έχουμε τελειώσει με τον covid, με τις πολλές του μεταλλάεις, τον long covid; Τίποτε δεν φαίνεται να μπορεί να αλλάξει την προκλητική στρατηγική της κυβέρνησης. Σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη του ΕΣΥ, που δίνει άνιση μάχη με την πανδημία και όχι μόνο, το φθινόπωρο προαναγγέλλεται αβίωτο για τους πολίτες, που αντιμετωπίζουν τις κλιμακούμενες συνέπειες της ακρίβειας, τους λογαριασμούς που “καίνε”, τα βασικά προϊόντα που έχουν πάρει την άγουσα. Ένας παρατεταμένος εφιάλτης 2 λέξεων: κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου